17 Nisan 2014 Perşembe

KOLTUĞUN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ



            Türkiye değişik bir memleket. Demokrasisi ise bir başka şekil… Medeni memleketlerde demokrasi halkın rejimidir. Bir lider, bir siyasi parti halka hesap veremediği zaman çekilir gider, koltuğunu gerçek sahibine; halka iade eder! Bizde ise öyle mi? Türkiye’de koltuk hırsın, zaafın, kişisel menfaatlerin elinde, halkın değil!
            AKP’nin reklamlarından bile bu fışkırıyor. Başbakan Erdoğan’ın nemrut, nursuz bir fotoğrafının üzerine halkın sahip olduğu iradeyi yapıştırıveriyorlar, al sana “sağlam irade”. E tabi AK ileri demokraside irade halkın mı? Haşa! Tek adamın, uzun adamın…
            Yarın isminin nasıl anılacağını düşünmeden, kendine onurlu, şerefli, haysiyetli bir geçmiş bırakmadan kırıyor, döküyor, çalıyor, öldürüyor! Egemenlik milletin değil ki, Tayyip Erdoğan’ın ve zaaflarının…
            Bakın daha bu Salı günü Avusturalya, Yeni Galler Başbakanı kendine hediye edilen üç bin dolar değerindeki şarap yüzünden görevinden istifa etti. Altı üstü bir şişe şarap değil mi? Değil işte! Halk kınadı, nereden bu değirmenin suyu deyiverdi, başbakanları istifa etti!
            Bizde ise Uzun Adam ( boyu değil de eline atıf yapılıyor kanımca) dünyayı yedi. Oğluna kurulan vakıf görünümlü rant makinesi ile İstanbul’u talan etti. Oğlu Bilal’in evinden paralar minibüslerle, kamyonetlerle 24 saatte tahliye edilemedi. E zenginin derdi züğürdü gerdi, konacak yer bulunamayan son 30 Milyon Euro bizim çenemizi yoruverdi. Kızı Sümeyye Erdoğan beleşe villa pazarlığı yaptı, perdeli havuzu olan villayı kaptı. Oh miss… Yediği rantın haddi hesabı yok uzun adamın. Ülkeyi yedi, Emine Bacımıza AVM’leri, hastaneleri, restoran zincirlerini düzdü. Oğluna gemiciler, kuyumcular…
            Bakanların hediyeleri ise ayrı bir dünya… Kolunda 700 bin dolarlık saatle gezen Zafer Çağlayan, aldığı rüşvetin sarhoşluğuyla Gezi Parkı’nın yıkımını üstlenen firmanın patronuna “Gezicileri s*kip atacağım oradan” diyen Muammer Güler bir tarafa; 3 bin dolarlık şarap yüzünden istifa eden Güney Galler Başbakan’ı bir tarafa…
            Ne demişti Başbakan Erdoğan balkon konuşmasında? “Batı bizim demokrasimizi ağzının suyu akarak izliyor, bizi kıskanıyor!”. E tabi ki kıskanıyordur! Yeni Galler Başbakanı Türkiye’deki demokrasiyi kıskanıyordur elbette… Kendisi 3 bin dolarlık hediye şarap nedeniyle istifa ederken, milyarlarca euro’yu cebe indirmesine rağmen koltuğunda kalan Erdoğan’ı, 700 bin dolarlık saati kolunda taşıyan Çağlayanı özenerek izliyordur.
            Eminim, batı demokrasilerindeki diğer siyasetçiler de kıskanıyor bizdeki demokrasiyi! Mesela, bu yıl görevinden istifa eden Fransa Bütçe Bakanı hakkında çıkan vergi kaçırma “iddiaları” nedeniyle koltuğunda kalamamışken, Erdoğan ve Bakanlarına imrenerek bakıyordur. 800 euroluk uçak biletini “bir tanıdığı” aldığı için adı “yolsuz senatöre” çıkan Alman senatör eminim ki Erdoğan ve havarilerini gördükçe hasedinden çatlıyordur!
            Danimarka’da yaşanan istihbarat zafiyeti üzerine istifa eden içişleri bakanı, Reyhanlı saldırısındaki istihbarat rezaletine rağmen istifa etmeyen İçişleri Bakanı Muammer Güler’i gıpta ederek seyrediyordur. Çatışı çöken AVM’den dolayı istifa eden Letonya Başbakan’ı şüphesiz ki hızlı tren kazaları, cephanelik patlamaları, maden göçükleri, terör saldırıları, Gezi Parkı olayları gibi çok ölümlü olayların ardından koltuğundan kalkmayan Erdoğan’ı özenerek seyrediyordur! Polisin halka aşırı güç kullandığı için görevinden istifa eden Bulgaristan Başbakanı, 12 yıllık iktidarı boyunca halkı polise ezdiren, polise dövdürten, polise öldürten AKP iktidarını ağzı açık ve “Türkiye’de başbakan olamamışlığın hasediyle seyrediyordur!
            Fazla söze de gerek yok, batı demokrasileri bizim demokrasimizin halka değil de zaafa, hırsa, menfaate dayanmasını gıpta ederek seyrediyor ve kıskanıyordur. Erdoğan’a hasetlerinden de iktidarı devirmeye uğraşıyordur!

                                                                                                                     Gündem Gazetesi 17.04.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder