4 Eylül 2015 Cuma

GÜZELYALI GENÇLİK KAMPI REZALETİ



         Güzelyalı Gençlik Kampı eskiden beri Güzelyalı’nın neşesi idi. Farklı illerden gelen ve –tek tük olsa da- yurt dışından gelen öğrenciler burada kalır, sabah spor faaliyetleri, yüzme ve dans gibi etkinliklerde bulunur akşamları ise gitar çalar, skeçler sergilerler, eğlenirlerdi. Bu eğlenceli akşam etkinliklerine Güzelyalı sakinleri de iştirak eder, yaz geceleri neşeyle geçerdi.
            AKP iktidarı bir süre sonra bu kamplara da el attı. Gençlik kamplarını haremlik selamlık bir düzende farklı dönemlere ayırdı. Bir dönem kızlar, bir dönem de erkekler kampa ayrı ayrı gelmeye başladılar. Bu sapık ve sapkın kafa, kızla erkeğin yan yana olmasından “ahlaksızlık” doğurmaktan başka meziyeti olmayan çürümüş zihniyet, Gençlik Kamplarındaki neşeli ve eğlenceli günleri de bitirmiş oldu.
            Ancak son iki senedir bu kampa gelen öğrencilerin çehreleri de değişti. Belli bir cenahtan veya cemaatten öğrencilerin özellikle seçildiği gözle görülüyor. Kampa gelen erkek öğrencilerin giyim tarzları, kız öğrenciler içerisinden bir tek başı açık kızın bulunmaması Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Kamplarını “İslam Yaz Kamplarına” çevirdiğini açıkça ortaya koyuyor.
            Geçtiğimiz iki yazdır bu öğrencilerin aktiviteleri de IŞİD kamplarındakinden farksız değerli okurlar. Geçen yaz neredeyse tamamı beyaz kıyafetler ve türban içerisinde bir bölük kızın “Allah-u Ekber” nidaları ile sabah sporu yaptığına şahit olmuştum. Kamp haremlik selamlık ayrılmadan önce şarkılar ve marşlar eşliğinde yapılan sabah sporları yerini “Allah-u Ekber” ve “Ya Allah Bismillah” höykürmelerine bırakmıştı.
            Bu yaz da bu bağırış çağırışlar sabah sporlarında devam etti. Ancak  geçtiğimiz Çarşamba gecesi Gençlik Kampından yükselen “Allah-u Ekber” nidaları ve İslami marşlar bölgede oturan mahalle sakinlerini tedirgin etti. Yaşananlar karşısında hızını alamayan bazı mahalleliler Gençlik Kampına olan bitene bakmaya gitti. Ben de kampta neler yaşandığını görmek ve araştırmak üzere kampa gittim ve gördüklerim karşısında hayretlere düştüm.
            Onlarca öğrenci, sıcak havaya rağmen, kampın lokaline doldurulmuş bir nevi toplantı icra ediliyor. Başlarındaki bir kişi İslam Marşları söylüyor, öğrenciler de hep bir ağızdan tekrarlıyor. Sonra “Teeekbiiiir” diye bir ses geliyor, ardından da hep bir ağızdan höykürülüyor.
            Kampın girişindeki bir görevli ( özel güvenlik) bu öğrencilerin nereden geldiklerini, başlarında kimin olduğunu, hepsinin aynı okuldan veya aynı İslamcı cemaatten/örgütten olup olmadığı şeklindeki soruları yanıtlamıyor; ukala ve sert davranışlar ile beni oradan uzaklaştırmaya çabalıyor. Hemen ardından kampa gelen Jandarma İslamcı Terör Kamplarını andıran bu hadiseye müdahale ediyor.
            Öğrencilerin nereden geldiği açıklanmasa da dört adet İstanbul plakalı otobüs kampın otoparkında bulunuyor.
            Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’ne soruyorum;
Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaşanan bu rezaletten haberi var mı? Gençlik Kampları “İslam Yaz Kamplarına” mı dönüştürüldü? Yoksa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri İslamcı Kampları himaye etmek gibi bir misyon mu üstlendi?
Kampta yapılan bu tarz toplantılar belli bir yönetmelik uyarınca derlenen bilgilerle mi yapılıyor? Yoksa gelişi güzel bir “beyin yıkama” girişimi mi?
Kampa getirilen ve beyni yıkanmaya çalışılan öğrenciler belli bir okula veya belli bir cemaate/ İslamcı gruba mı mensuplar?
Öğrencilerin başlarında bulunan kişiler Milli Eğitime bağlı öğretmenler mi yoksa tecrübeli beyin yıkayıcı kimseler mi?
Gençlik Kamplarının amacı gençlerin verimli bir yaz geçirmesi misyonu ile mi varlar yoksa Siyasal İslamcı bir ideoloji ile beyin yıkamak için mi?
                                                                                                                  Gündem Gazetesi 04.09.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder